Това съобщи базираната в Лондон организация Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), цитирано от Ройтерс и БТА.

Вероятно самолети на водената от САЩ коалиция, са ударили източния град Ал Букамал близо до границата с Ирак. Улучени са жилищен квартал и джамия.

В същото нападение са ранени са няколко десетки души.

Телевизията на ИДИЛ "Амак" заяви, че при въздушни удари на коалицията в Ал Букамал са убити 15 души, а 35 са ранени.

"Ислямска държава" контролира по-голямата част от провинция Дейр аз Зур освен един анклав в центъра й и разположена наблизо военновъздушна база, която е под контрола на сирийските сили.

Провинцията свързва територии под контрола на джихадистите в Сирия и Ирак.

Днес започва нов кръг преговори в Женева

ООН открива днус в Женева нов кръг преговори за прекратяване на войната в Сирия.

Специалният пратеник на световната организация за Сирия Стафан де Мистура заяви, че е "насърчен от растящата ангажираност и интерес на американската администрация".

Миналата седмица Де Мистура заяви, че този кръг ще трае четири дни.

Сирийският президент Башар ал Асад подигравателно заяви, че преговорите в Женева са предназначени "предимно а медиите".

Де Мистура отговори, че ставащото на дискусиите в Женева е по-съдържателно от казваните неща пред камерите.

Вашингтон обвинява сирийските власти в масови убийства

От друга страна вчера правителството на Доналд Тръмп обвини сирийските власти, че са извършили масови убийства на хиляди затворници и са изгорили телата в голям крематориум край Дамаск

Държавният департамент, цитиран от Асошиейтед прес, твърди, че 50-ина души на ден биват обесвани във военния затвор Саидная, намиращ се на около 45 минути от столицата на Сирия.

Представителят на Държавния департамент за Близкия изток Стюарт Джоунс показа на журналисти сателитни снимки на затворническия комплекс и каза, че правителството на Башар ал Асад е достигнало "ново ниво на безнравственост" с подкрепата на Русия и Иран.