По думите му, има консенсус по всички точки от протестната декларация. Очаква се във вторник на обяд да бъде подписано споразумение, предаде БНР.
Той определи преговорите като тежки. 
Ще очертаем стратегическа рамка в сектора не само за тази, но и за следващите години, посочи той. Тази рамка ще стане факт с подписването на споразумението, уточни Найденов, цитиран от БТА.
Три часа продължиха следобедните преговори между министрите Симеон Дянков и Найденов и представители на протестиращите зърнопроизводители. В последния час към срещата се присъедини премиерът Бойко Борисов.

На сещата преди обяд протестиращите не се отзоваха на поканата на Дянков и Найденов и поискаха на разговорите лично да присъства премиера. 

Зърнопроизводителите са получили предложения по всичките 4 точки от протестната си декларация, каза председателят на браншовата организация Радослав Христов, цитиран от Дарик. Все още не е ясно обаче дали във вторник протестите на земеделските стопани ще продължат.
Протестиращите оттеглят искането си за оставката на Мирослав Найденов заради неизпълнените ангажименти на кабинета към сектора.

По тяхно искане е назначена проверка в ДФ "Земеделие" и в отдела, който се занимава с преките плащания на площ, съобщи земеделският министър. Той уточни, че е разпоредил проверка какви са причините за неизпълнение на подписания през август 2010 г. меморандум със зърнопроизводителите.

Днешната среща бе във връзка с протестите на зърнопроизводителите в около 20 области на страната. В тях са участвали около 4000 души, като данните все още се обобщават. Най-масови протестите са били в Добрич, Стара Загора, Ловеч, Сливен, Ямбол и Бургас. Зърнопроизводителите изкараха и техника - около 2000 машини, предимно трактори.