Американският президент Джо Байдън ще замине днес за Уилмингтън, щата Делауеър, където преди малко приключи съдебният процес срещу сина му Хънтър, съобщи Белият дом, като публикува промяна в официалния график на президента, направена в последния момент, предаде Франс прес.

Хънтър Байдън беше признат за виновен за незаконно притежание на огнестрелно оръжие от съдебните заседатели в Уилмингтън - семейния и политически бастион на Джо Байдън.

След произнасяне на решението на съдебните заседатели Джо Байдън каза, че ще приеме изхода от процеса и "ще продължи да уважава американското правосъдието, докато синът му Хънтър обжалва", съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

Американският президент заяви, че той и първата дама са горди с Хънтър, който се пребори със зависимостта си от наркотиците през 2019 г.

"Джил и аз винаги ще подкрепяме Хънтър и останалата част от семейството ни с нашата любов и поддръжка. Нищо не може да промени това", посочи в изявление Джо Байдън.

Също в писмено изявление, Хънтър Байдън каза, че е разочарован от изхода на процеса, но в същото време благодарен за подкрепата на семейството и приятелите си. Неговият адвокат каза, че заедно с клиента му "ще продължат да използват активно всички възможни юридически инструменти".

Преди няколко дни Байдън-баща заяви, Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че няма да помилва сина си Хънтър, който е подсъдим по дело в щата Делауеър по обвинение, че е нарушил закон, забраняващ на употребяващите наркотици да притежават огнестрелни оръжия,