Това каза говорителят на външно министерство Весела Чернева, цитирана от  „Фокус”. Танкерът вече е пристигнал в Оман.

"Сейнт Джеймс парк" бе освободен след четири месеца и половина в плен. На борда му имаше петима българи. Засега няма информация каква сума е платила за откуп фирмата собственик на плавателния съд, който пътуваше под британски флаг.

По информация на консула на България в Дубай нито един от българските моряци не е обявил да има здравословни проблеми. Те ще бъдат прегледани от екип от психолози и са настанени в хотел, докато текат медицинските прегледи. Моряците са помолили да не бъдат безпокоени, каза още Чернева.

По-късно министърът на външните работи Николай Младенов съобщи за БНР, че вече е разговарял с петимата български моряци. Той потвърди, че моряците са добре и ще им бъдат издадени и документи.

По случая “Панега“ все още няма никаква информация. По повод случите с другите отвлечени кораби с наши сънародници на борда - „Ейшън Глори” и „Панега”, кризисният щаб в МВнР поддържа постоянна оперативна връзки с българските дипломатическите представителства и мисиите на ЕС, от които се черпи актуална информация. Няма информация за връзка между моряците и техните роднини от кораба „Панега”, който бе похитен на 11 май с 15 души на борда.