25-годишният мъж бе доведен около 14.30 часа в жилището, в което бе убито момиченцето, под засилена полицейска охрана, с белезници и облечен с дълга черна дреха с качулка, съобщи местният сайт "24Родопи". 

Предварително районът около блок "Слава" беше отцепен от полиция, като част от униформените пристигнаха от Кърджали. 

Първоначално следственият експеримент, при който трябва да се повторят действията, които Мехмед е направил във фаталната нощ и за които е признал, трябваше да се проведе снощи, но пред сградата се събраха десетки жители на Момчилград, които се заканваха да го линчуват.

Днес по обяд прокуратурата в Кърджали разпореди майката на убитото дете Садет Муса да бъде освободена от ареста. Жената се прибра в Момчилград при роднини.

Близки на почерненото семейство съобщиха, че погребението на Дамла ще бъде в петък след обедната молитва. Ръководството на общината обяви петък за ден на траур. Заради трагедията бяха отменени и всички общоградски и публични празненства за предстоящите празници.

Днес на входа на блока, в който живееше първокласничката, бяха сложени стихотворение и два балона - бял и черен, съобщи кърджалийският сайт "Нов живот".

Авторката на стиховете – пенсионирана детска учителка, разказа как преди време видяла Дамла и майка й да се връщат от едно тържество. Момиченцето било облечено в бяла рокля и черно болеро. В ръцете си пък държало черен балон. Изпуснала балона и той отлетял в небето.

Затова сега на вратата за последно сбогом има сложени бял и черен балон, които ще отлетят високо в небето – като символ на живота и на смъртта.