В отговор на въпрос защо медиите разпространяват информация за заговори на генералско движение в този ресторант, генералът заяви, цитиран от БГНЕС: “Тук има подслушватели и ние не говорим за политика“. Един от събралите се около голямата маса с дванадесет стола мъже, генералът от резерва и бивш главен секретар на МВР о.р. ген. Георги Ламбов, каза в отговор на същия въпрос: “Няма такова нещо, че от тук решаваме съдбата на България. Ние сме стари познати и добри приятели. Събираме се да пием по едно вино или една водка и да си разкажем спомени“.
На въпрос дали на масата има членове на БСП, бившият външен министър и експосланик в Турция Виктор Вълков изтъкна: “Тук няма партийни членове. Аз съм бивш член, но на една друга партия - на БЗНС“.
Сред събралите се бяха Георги Вутев, бивш зам.-търговски министър и Любен Левичаров, според някои бивш шеф ЦСБОП.
"Монтерей" стана чудовището в България. Ами елате, аз ви каня официално във вторник, 12,30 в "Монтерей", каза в неделя пред БНР ген. Гоцев. "Ще бъдете мой гост, да видите какво става в "Монтерей" - кои са престъпниците, мошениците и т.н., как се занимават с дрога, как убиват хора и от този род неща. Няма загадки, няма мистерии в този "Монтерей", успокои генералът от резерва, на чиято покана се озоваха репортерите.
Според в. "Труд", сред участниците в кръга са: Иван Чобанов, ексшеф на НСС; Иван Драшков, зам.-шеф на новата ДАНС; Чавдар Чернев, бивш шеф на Столичната полиция; Максим Димов, бивш депутат от ДПС и ексшеф на ДФРР; бизнесменът Младен Мутафчийски, бивш дългогодишен директор на Кинтекс; Румен Гайтански - Вълка (всеизвестен); треньорът Димитър Пенев, вицепрезидента на БФС Михаил Касабов; Христо Христов, бивш министър на външната търговия. Всички те не присъстваха на публичната сбирка на "Монтерей". Вижте кръга "Монтерей" на снимки