Скандалният случай е станал на 17 февруари в часа по български език на седмокласниците. Видеото е било заснето от съучениците на изгонения от клас тийнейджър и е публикувано в You Tube.

Директорът на училището Илия Костов съобщи, че преподавателката Антония Бодурова сама е подала молба за напускане и е освободена, предаде bTV. По-рано самата тя отрече да е ритала момчето и го обвини в лоша дисциплина.

Учителката е била ангажирана като заместник в училището заради заболяване на титуляра. Преди това Бодурова е преподавала в училището в Две могили, където е оставила много добри впечатления за работата си.

Ние не знаехме качествата на новия човек. Но просто януари и февруари няма как да се намерят много учители… Явно тук се е получило с нов човек нещо, което не им е допаднало (на учениците – б.ред.), и затова се е получило разминаване и може би някои леки конфликти”, добави Костов.

Родителите на седмокласника, изхвърлен от час с ритник, обявиха, че нямат претенции нито към учителката, нито към училището.

По случая обаче тече проверка на Инспектората по образованието в Русе.