"Ще изчакаме Бойко Борисов да вземе решение относно назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната". Това каза пред журналисти Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ”, цитиран от "Фокус".

След срещата с премиера в Министерски съвет по повод назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, Симеонов коментира:

Срещата мина доброжелателно от двете страни. Бяхме приети и изслушани нашите аргументи. Няма какво друго да направим, освен да изчакаме министър-председателя да вземе решение по този въпрос”.

Той заяви, че Бойко Борисов не може да им отговори сега.

Симеонов и другият съпредседател на ПФ - Красимир Каракачанов заявиха, че очакват Бойко Борисов да се произнесе "какво ще прави с този зам.-министър" и тогава те ще изкажат позицията на политическата си формация, предаде БТА.

Валери Симеонов допълни, че просто при тях така стоят нещата, че това е заложено в техните програми и те не могат да приемат назначаването на представители на партии изградени на етнически принцип или пък на такива, за които има много основателни съмнения, че обслужват външни интереси.

"Не можем да допуснем представители на такива партии да заемат отговорни постове. До момента няма драма, защото ние не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата. Има желание от двете страни за решаване на проблема”, завърши той.

Симеонов подчерта, че са "отговорни патриоти" и точно затова не могат да си позволят своеволно да разрушават "това крехко мнозинство в парламента", цитира го БГНЕС.

Условия не сме поставяли, още по-малко ултиматуми, с които да бутаме правителството, подчерта Каракачанов. Заявихме, че за нас е важно този проблем да бъде решен заради общественото спокойствие. 

От ПФ обаче дадоха седмица въпросът да се реши, после ще решават. По-рано Симеонов обяви, че ще решат 24 часа след срещата си с премиера.

Самият Орхан Исмаилов заяви, че е готов да подаде оставка, ако от това зависи съдбата на правителството.
Той разказа, че е бил номиниран лично от министър Николай Ненчев. “Не се чувствам толкова значим и важен фактор, че да разтърсим държавата”, заяви Исмаилов пред БНР и уточти, че не е партиен член.


АНКЕТА: Да бъде ли оттеглен зам.-министър Орхан Исмаилов?