Делото срещу 27-годишния Викторио Александров, който миналия октомври застреля жена си Дарина Министреска и едногодишната им дъщеричка Никол, започва. Днес в Софийски градски съд се проведе първото, така наречено разпоредително заседание, а същинският процес ще стартира на 22 януари.

След задържането му младият мъж твърдеше, че няма никакъв спомен за убийствата, а днес той отказа да говори по същество, но опита да насочи вината към убитата жена и семейството й.

Той се обърна към журналистите с думите: "Направихте един педофил национален герой. Проверете Георги Министески и ще разберете". (Георги Министерски е баща на Дарина - б. р.).

Майката на младата жена коментира по-късно пред медиите, че не може да тълкува "какво иска да каже един психопат".

Освен това Александров поиска да бъде иззета комуникацията във Фейсбук с нейните родители и близки приятели, както и между тях двамата. Второто му искане беше да се проучи ведомост на фирма, за да се разбере дали Дарина е получавала доходи, а не е работила фиктивно в дружеството. Това било с цел да се докаже, че изцяло Викторио се грижил за издръжката на семейството, съобщи "24 часа".

Снимка: Булфото

В съда се събраха много от близките на убитите майка и дете и настояха за доживотен затвор за Александров.

"Не знам каква ще бъде присъдата на съда, но знам, че той няма да избяга от присъдата на Господ", каза лелята на 23-годишната Дарина - Таня Александрова, предаде bTV.

Снимка: Булфото

Родителите на Дарина предявиха и граждански иск от по 250 000 лева срещу подсъдимия.

Неговите родители също бяха в залата, но отказаха коментар, заявиха само, че всичко ще се разбере.

Снимка: Булфото

Адвокатите на Александров - Коста Бугатевски и Петя Шопова, настояха да не бъдат разпитвани всички свидетели, както и да се изслушат психиатричната и психологическа експертизи на Викторио, да бъдат разпитани и неговите близки, които да разкажат за отношенията в семейството.

Сдебният състав с председател Иван Коев обаче реши, че делото ще се гледа по общия ред и ще бъдат разпитани всички свидетели. На първото заседания показания ще дадат 12 души.

Зверското двойно убийство беше извършено на 29 октомври 2018 г. Първо Дарина беше застреляна в дома й в квартал "Надежда", където двамата живеели, но наскоро тя го напуснала. Часове по-късно Александров простреля смъртоносно в окото и малката Никол в изоставена постройка. Предо това той се качил в такси и поискал да остави детето, но шофьорът отказал, без да знае, че това е мъжът, който полицията вече издирва.

Снимка: БТА

Тогава младият мъж беше задържан с рана на главата и твърдеше, че искал да се самоубие, нараняването обаче не беше тежко. Казал, че иска да сложи край на живота си и на таксиджията, когото заплашил да кара в различни посоки.

По-късно роднините на Дарина разказаха, че има аудиозаписи, в които се чува как той я заплашва - един път, че ще инсценира катастрофа, друг път падането от балкона. Тя обаче отказала да подаде жалба в полицията, защото се страхувала, не смеела дори да общува с приятелките си. Заради това близки идвали да спят при нея, когато родителите й ги нямало.

Снимка: Facebook

"Най-лесно е да съдиш някой и да го заливаш с мръстоии", заяви обаче след трагедията баща му, който подчерта, че не е давал да падне косъм от главата на детето си.

"Искам да знаете всички вие, които ще кажете: "Да, но той е убил" - живейте неговия живот и тогава съдете хората!", каза пък майка му, която настоя, че той е бил най-добрият баща.