Съседски бой в "Люлин", при който е използван чук, завърши с дело. Това става ясно от съобщение от Софийска районна прокуратура, която е внесла в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Ю. Д.

Причината за делото е причиняването на лека телесна повреда на С. Ч., като деянието е извършено по хулигански подбуди - на публично място, без основателна причина, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените от закона правила, и при липса на личен мотив във взаимоотношенията между него и С. Ч.

Инцидентът е станал на 15 декември 2019 г. в ж.к. "Люлин".

Пострадалият С. Ч. тръгвал за работа. Пред входа на кооперацията, в която живеел, срещнал съседа си - обвиняемия Ю. Д.

Обвиняемият разхождал двете си кучета. В предблоковото пространство, без провокация от страна на пострадалия, Ю. Д. започнал да го обижда и извадил чук, с който замахнал към коляното на С. Ч.

Пострадалият се отдръпнал и чукът не попаднал директно върху крака му, но причинил охлузване на предната повърхност на дясното бедро.

С. Ч. се уплашил и побягнал, доколкото състоянието му позволявало, а обвиняемият го подгонил с кучетата си.

В този момент те срещнали патрулиращ полицейски автомобил. Пострадалият бил уплашен и успял само да обясни на служителите на МВР, че обвиняемият го гони и продължил да бяга.

На същата дата С. Ч. подал жалба в 09 РУ-СДВР, след което бил прегледан в болнично заведение.

В хода на разследването било установено, че на пострадалия С. Ч. са причинени контузия на дясното коляно, охлузване и оток на меките тъкани.

Предстои делото срещу Ю. Д. да продължи в съда.