Бившата съпруга на Венцислав Дамянов, известен с прякора Боксьора, който бие и тормози хората в Световрачане, коментира ареста и обвиненията срещу него.

"Не го оправдавам, затова сме се развели, но не може да клеветят, това тормози мен и сина ми. Това е смачкване на самочувствието и подронване на авторитета му", заяви Анета Дамянова пред Нова тв.


По думите й Венци Боксьора не тормози никого. И призова полицията да разследва всички, които говорят срещу Дамянов.

"Нека законът бъде равен за всички. Ние говорим за многократно задържани хора - за трафик, за лихварство, за бежанци. Наистина, ако полицията си свърши работата, ще види, че това е оперативната престъпна група в Нови Искър и селата наоколо", заяви Анета Дамянова.

Тя говори, след като стана ясно, че през изминалата нощ Венцислав Дамянов отново е арестуван и е получил ново обвинение.

При среднощната акция са били иззети наркотични вещества и газови оръжия. Освен Дамянов, са били задържани трима негови приближени. Според разследващите те са се занимавали с престъпления, свързани с наркотици. Прокуратурата пък повдигна обвинение на Дамянов за хулиганство. Причината - предоставена флашка с клип, на който се вижда как бие няколко души и ги заплашва.

Той е открит в къщата си в село Войнеговци, където е под домашен арест. Екипи на жандармерията и столичната полиция нахлуват. Причината е, че имат информация, че той и негови приближени се занимават с употреба и разпространение на наркотици.

"Задържани са въпросните 4 лица, три от които са активен криминален контингент. Въпросното интересно за вас лице е сред тях. Има намерена неголямо количество тревиста маса, намерени са 2 газови неогнестрелни пистолета", каза старши комисар Георги Алексиев, зам.-директор на СДВР.