Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за арест на Йосиф Йосифов - Костинбродския за изтърпяване на влязла в сила присъда в България, съобщиха от обвинението.

Заповедта е изпратена на съдебните власти в Гърция, където Йосифов е бил задържан на 18 юни.

Преди две години Йосифов беше осъден от спецсъда на една година затвор при първоначален строг режим заради нанасяне на лека телесна повреда. Присъдата беше потвърдена от ВКС.

Йосифов трябва да изтърпи и друга присъда - за три години затвор за кражба на автомобил, тъй като по време на изпитателния срок на тази присъда, той е нанесъл побоя, за който е осъден.

Йосифов бе обявен за издирване през 2014 г., когато бе подсъдим в България като лидер на банда за убийства, но вече е оправдан по делото. На последна инстанция обаче е процесът срещу него за лидер на банда за дрога.

За последно името на Йосиф Йосифов се коментира в медиите, след като Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 18 души за участие в организирана престъпна група, ръководена от сина му - Иван Йосифов, и Петко Стоянов.