Софийски градски съд остави за постоянно в ареста мъжа, който бе задържан по обвинение за блудство с две първокласнички в столично училище. Заседанието бе при закрити врата.

Валентин Асенов беше арестуван в петък, когато две деца съобщиха, че ги примамил в мъжката тоалетна в столичното 17-о училище. 33-годишният мъж твърди, че не той е нападнал 7-годишните момичета, а те го провокирали, любопитствайки какво прави в тоалетната.

"Съдът постанови, че няма основание да бъде определена по-лека мярка на лицето и остава същата, която е наложена", каза Петър Георгиев, адвокат на обвиняемия. Той обясни, че тезата на съда е, че именно неговият клиент е извършил престъплението, за което е обвинен. По думите му обвиняемият категорично отрича да е извършвал блудствени действия и е бил задържан поради "нелепо стечение на обстоятелствата и преекспониране на цялата историята". Адвокатът заяви, че неговият клиент твърди, че при първите разпити бил подложен на физическо насилие и затова признал. Георгиев добави, че клиентът му все още не си е извадил медицинско свидетелство и призна, че няма видими белези от подобно насилие.

Обвинението срещу Асенов предвижда, ако той бъде осъден "лишаване от свобода" от 5 до 20 години затвор.

Петър Георгиев информира, че обжалването на постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" ще бъде на 29 май от 10.00 часа.