Бях обвинена от прокуратурата и подведена под отговорност по член 326, ал.1. Това е текстът за подаване на фалшив сигнал за бомба в закона. Това обясни в сутрешния блок на bTV председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова.

В края на седмицата стана ясно, че тя ще получи само глоба за изказванията си по време на извънредното положение от коронавирус, а обвинението срещу нея се оттегля.

Какъв ще е размерът на санкцията, проф. Стоименова все още не е наясно.

"За мен няма фалшива новина в моите изказвания, защото и институциите, и прокуратурата знаеха, че има недостиг на лекарства".

Шефката на фармацевтите бе обвинена от прокуратурата за всяване на паника сред населението. Причина за това беше, че в свои интервюта алармира за възможен недостиг на лекарства.

"Надявам се на обективността на българския съд и съдебния състав да се ориентира в материята и да признае официалната информация от институциите, които потвърдиха, че има такъв недостиг", коментира Стоименова.

По думите й, недостигът на лекарства го има - в един момент има даден продукт, а в друг го няма.

"По ирония на съдбата, някъде около 2 седмици, след като бях обвинена - никой не е дал показания, че е разтревожен от това, че се коментира нормално явление като недостиг на лекарства.