Три окръжни съдилища уважиха искания на КПКОНПИ за налагане на обезпечителни мерки по отношение на имущество, принадлежащо на бизнесмена Евлоги Станоев и синовете му Антон и Георги Станоеви, по-известни като Бирмите.

Лицата са обвинени от Прокуратурата за участие в организирана престъпна група за разпространение на акцизни стоки без бандерол и за пране на пари (чл. 234 и чл. 254 от НК), съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Четири запора на дружествени дялове на стойност 507 894 лв. са допуснати от Бургаския окръжен съд като обезпечение на имущество, което принадлежи на отнемане, по отношение на Евлоги Станоев. Те са от фирмите "Еста Трейд" ЕООД, "Съни Естейст" ЕООД, "Дрийм 2007" ЕООД и "Скалата - 04" ЕООД. 

Окръжен съд - Благоевград е допуснал запори върху дружествени дялове и възбрани върху сгради на обща стойност 209 455 лв. по отношение на Антон Станоев.

Дружествените дялове са на "Веджитейбълс" ЕООД, "Джи Пи Груп - 2010" ЕООД, "Фишленд България" ЕООД, а сградите са един апартамент в Разлог, две летни вили и етаж от административна сграда в с. Студена, общ. Свиленград, както и имоти с предназначение за земеделски нужди в общините Свиленград и Брезово. Наложени са запори и върху четири леки автомобила. 

Софийски градски съд със свое определение е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Георги Станоев. Наложен е запор на дружествени дялове на фирма "Гес 2010" ЕООД и възбрана върху поземлен имот в с. Панчарево, Столична община.