Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков се яви в Софийския градски съд като свидетел за дело за клевета срещу бившия депутат Александър Дунчев.

Процесът е по тъжба на бившия заместник-министър на земеделието и горите Атанас Добрев. Делото срещу бившият депутат от ПП  и екс шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев е за 30 хил лева заради две негови интервюта, в които казва, че докато Добрев е в министерството нищо няма да се оправи, защото той е символ на задкулисието. Добрев беше уволнен от тогавашния премиер Кирил Петков.

Преди съдебното заседание Петков каза, че се явява, за да защити Дунчев.

"Въпреки споровете, които имахме, мисля, че той е един добър експерт, специалист. И, когато става дума за горите е човек, на който може да се разчита", каза Кирил Петкова пред журналити.

Той говореше за скандала, при който Дунчев отказа да е кандидат за депутат на последните избори на 2 април. Разногласията им бяха по повод решението на ПП да даде на коалиционния си партньор "Демократична България" да води листата за София-област. Тогава стана ясно, че Петков му предложил да е втори в листата на коалицията в София-област, което било неприемливо за него. На 7 март той напусна "Продължаваме промяната".

Петков не пожела да коментира актуални политически теми.