Северна Корея отправи критики срещу САЩ за доставката на ракети с голям обсег на действие за Украйна, предаде Ройтерс, като цитира изявление на севернокорейското министерство на отбраната, цитирано от държавната агенция КЦТА.

На 24 април американски служител заяви, че през последните седмици Вашингтон е доставил тайно ракети с голям обсег на Украйна, за да ги използва за отблъскване на руското нашествие, припомня БТА.

"САЩ тайно са доставили ракети с голям обсег на Украйна, което предизвика безпокойството и загрижеността на международната общност", заявил е вчера директорът на департамента по външнополитически въпроси на Министерството на националната отбрана на Северна Корея.

Те "никога няма да могат да победят героичната руска армия и народ с каквото и да е най-ново оръжие или военна подкрепа", добавя севернокорейският представител.

Военните връзки между Пхенян и Москва се засилват, което САЩ и техните съюзници смятат за ескалация на напрежението на Корейския полуостров, отбелязва Ройтерс.