Коалиция "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се бори за победа на предсрочния парламентарен вот. Това обявиха лидерите на двете формации на първата си публична проява. Те събраха свои привърженици на сцена пред Народния театър, за да представят и част от близо 50-те подкрепящи ги неправителствени организации, съобщи БНР.

Съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев отрекоха обвиненията на съпартиеца им Александър Дунчев, който днес заяви, че има задкулисие при редене на листите и настоя ДБ да отстъпи водаческото място в София - област:

"Никой от нас не е по-голям от каузата, никой от нас не е по-голям от обединението. Това ми е отговорът за Александър Дунчев", каза Кирил Петков.

"Да спечелим града с голяма разлика. Изпълнителният съвет взе решение и одобри как ще бъдат разпределени листите между нас и ДБ. Ако Изпълнителният съвет е задкулисие, да, задкулисие е. В София област се определя от ДБ, а не от ПП. Ясно е, че при събирането на две партии винаги ще има някои, които са недоволни. Имат право да си изразят недоволството. Видяхте част от тях днес на сцената. Ще има и отделно събитие, където и другите също ще ги обявим. Не мога да ви кажа всичките 50, ще пропусна някой, те ще се обидят. Знаете как са нещата. Изборите навсякъде са увертюра за местните избори, защото централната власт без местната власт не може да стигне до истинските проблеми на хората. Счупените тротоари, парковете, презастрояването, ВиК-то, до боклука, това са ежедневните проблеми, които, докато не се изчистят, няма как да се решат големите проблеми. Законите се обсъждат в парламента. Видяхме, приказки много, накрая, когато трябва да се вземат решенията, за съжаление, ГЕРБ ги няма. Ще бием ГЕРБ на 2 април, след което ще ги бием и на местните избори", коментира от своя страна Асен Василев.

Снимка: БТА

Василев отхвърли поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за разговор за съдебната реформа между водещите формации, защото мястото на подобен разговор е в парламента.

Видяхте ли какво се случи току-що - гражданските организации, които винаги са били с техните си каузи, застанаха с нас, коментира след събитието пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков. Това, което трябва да се разбере - никой от нас не е по-голям от каузата, не е по-голям от обединението, добави той. Петков посочи, че ще води листата в 23 МИР.

Снимка: БТА

Пред журналисти Явор Божанков отново потвърди, че ще води листата в Габрово. Попитан защо влиза в коалицията, той посочи, че коалицията включва и много неправителствени организации и влиза от гражданската квота. По думите му сходството в позициите е извън съмнение.

Снимка: БТА