Разследването срещу директора на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Калин Стоянов, който бе номириран за министър на вътрешните работи в кабинета "Денков-Габриел", е прекратено в началото на годината. Това съобщиха от Районната прокуратура в София за БТА. 

Срещу Стоянов имаше обвинение за принуда по случая, свързан с разследването на автомагистрала "Хемус" и изнесената през 2021 г. информация за "изнасяни пари в чували". 

Прокуратурата започна разследване по случая заради твърдение, че Стоянов е принудил прокурори от Софийската градска прокуратура да се съгласят с условията на адвоката на обвиняемия по случая - Борисла Колев, бивш футболен съдия.

През декември от прокуратурата съобщиха, че са събрани достатъчно доказателства за виновността на директора на ГДБОП за това, "че на висок тон се опитал да склони прокурор да се съгласи с искания на защитата на обвиняемия Борислав Колев да не внася протест по определената му мярка за неотклонение "домашен арест" и да му се разреши да пътува извън страната". 

Калин Стоянов заявил на наблюдаващ делото прокурор, че "слага точка на разследването", като отказва да изпълни исканията на защитата, както и че ще ѝ бъде търсена отговорност за това от обществото, съобщиха още от прокуратурата през декември. Тогава от вътрешното министерство съобщиха само, че Стоянов не е бил разпитван по случая и не е получавал никакви публични документи.