Американската Федерална агенция за контрол на храните и лекарствата FDA издаде спешно разрешение на терапията със синтетични антитела срещу COVID-19 на биотехнологичната компания "Регенерон" (Regeneron Pharmaceuticals Inc). Експерименталното лечение бе приложено на президента Доналд Тръмп, като по думите му то е помогнало за неговото излекуване.

Това извънредно разрешение би могло да позволи на пациентите да избегнат хоспитализация и да облекчи товара на нашата здравна система, обясни представителят на агенцията Стивън Хан.

Потвърдените случаи на COVID-19 в САЩ вече достигнаха 12 019 960 по данни на университета "Джонс Хопкинс" - шест дни след като беше достигнал 11 милиона. Дневният ръст на новите случаи наближава 200 000 по-малко от три седмици след като достигна 100 000 за първи път. Рекорден брой от 195 542 нови случая бе регистриран в петък. Броят на смъртните случаи доближава мрачната статистика от пролетта - броят на починалите за денонощие надхвърли 2000 в четвъртък за първи път от началото на май. В петък бяха регистрирани 1878 смъртни случая.