Това съобщава в. "Ромъния либера", цитиран от БТА.

Чоаба е изпратил писмо до президента на САЩ, в което го уведомява, че ромите биха искали да работят на строежа на стената.

"По повод встъпването Ви в длъжност като президент на Съединените щати народът на ромите, който представлявам, Ви пожелава да имате сила в работата, която ще вършите, и Бог да благослови решенията, които ще вземате по отношение на мира и просперитета в международен план", пише ромският "монарх".

"Искам да Ви уверя, че народът, който представлявам, може да Ви помогне във Вашите проекти; а първата оферта за сътрудничество, която предлагаме, е да осъществим заедно с членовете на етноса стената между Америка и Мексико", добавя Чоаба.

Циганският "крал" уверява Тръмп, че услугата няма да му излезе скъпо:

"Офертата е на ниска цена заради факта, че ромите нямат работа, а финансовата им ситуация е много лоша. Не на последно място Ви информираме, че ромите са добри майстори в обработката на желязо и съответно могат да изпълнят проекта, който искате да осъществите".

Американският президент Доналд Тръмп подписа на 25 януари изпълнителна заповед за строежа на стена на границата между Съединените щати и Мексико, която ще има дължина около 3200 километра, припомня "Ромъния либера".