Полицията е открила и пари, но не се съобщава каква сума, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Издирват се още двама души.

Обирът на инкасо автомобила бе извършен пред летището в Тирана  в четвъртък.

Сред членовете на групата са 33-годишен мъж, работил за охранителната фирма, и двама командоси от албанската армия, които са служили в Афганистан в рамките на участието на Албания в операциите на НАТО там.

Началникът на полицията в града Ервин Ходай заяви, че същите шестима души са стреляли и са обрали инкасов автомобил на друга банка през декември 2015 г., много близо до мястото на обира от миналата седмица.

"Ние сме наясно как са извършили обира и каква е ролята на заподозрените в двата случая, включително как получават информацията за графика на инкасовите автомобили, за помагачите им и за това кой стреля по вановете”
, каза Ходай пред журналисти.

Той съобщи, че полицията е иззела "значителна сума валута", включително британски лири, американски долари, канадски и австралийски долари, както и евро и албански леки. Именно тези валути превозвал инкасовият автомобил.

Това е третият обир на инкасов автомобил за последните две години.

Министърът на вътрешните работи Саймир Тахири хвърли вината върху ниското заплащане на охранителите, които по думите му „не могат да бъдат герои”.

Албанската асоциация на банките изрази съжаление, че отново понася удар в района на летището, който би трябвало да бъде „модел за сигурност”.

От асоциацията посочиха, че от седем месеца настояват за засилване на охраната при превоз на пари.