Мощна буря удари Южна Франция и Италия. Двама души загинаха, пише "Ройтерс". Лошото време причини и сериозни щети.

Двама души бяха открити мъртви след масивните наводнения, които заляха югоизточната част на Франция, предизвиквайки огромни щети в региона, твърдят местните власти, предава Reuters. Властите съобщиха, че една от жертвите е открита в департамент Вар, като не уточниха дали става дума за същия човек, обявен за изчезнал в провинцията по-рано, след като падна от спасителна лодка при евакуацията на района.

Няколко реки в региона на Югоизточна Франция излязоха от коритата си в следствие от обилните дъждове и причиниха огромни щети и наводнения, които пометоха близките градове и отнесоха дървета и автомобили със себе си. Според френските метеорологични агенции, дъждовете ще са по-малко обилни в следващите часове и не се очакват още наводнения на този етап.

Министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер ще посети по-късно департамент Вар, за да се срещне с пострадали от наводнението, както и със служители от спасителните служби.

На места водата достига метър и половина. Тежка е и ситуацията в Северозападна Италия. Бурята причини сериозни щети в Генуа. През целия ден днес е обявен най-високият червен код за опасно време.