Чех, който незаконно отглеждал два лъва, беше нападнат и убит от единия от тях - 9-годишен мъжкар, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Инцидентът е станал в Здехов - село в източната част на Чехия.

"Мога да потвърдя смъртта на лицето, което е отглеждало лъвовете", каза говорителката на регионалното полицейско управление - Ленка Яворкова.

Води се следствие, за да бъдат изяснени обстоятелствата по инцидента.

Загиналият е на 34 години. Той е държал животните - лъв на девет години и лъвица на две години - в незаконно построено помещение. Мъжът не е притежавал и разрешително от местните ветеринарни служби.

"Полицията бе принудена да застреля двете животни", обясни говорителката.

Бащата на загиналия се е обадил на полицията в седем часа местно време, тъй като забелязал тялото на сина си по една от камерите за наблюдение. Повиканият на мястото лекар констатирал смъртта, заяви още говорителката на полицията.

"След нападението животните не са напуснали заграждението, така че няма опасност за местните жители", увери говорителката.

Човекът започнал да гледа лъва през 2016 година, а миналата година взел и лъвицата. Присъствието на хищниците всявало притеснение в Здехов - село с 600 жители. През юни миналата година лъвицата нападнала и ранила колоездач.