Барозу и Стоичков имаха кратка среща в присъствието на Георгиева, преди предстоящото пътуване на футболиста до Буркина Фасо за първата мисия, съобщи БТА.

Председателят на ЕК получи мартеници по повод днешния традиционен български празник и благодари на чист български с "Честита баба Марта".

Предстоящото пътуване на Стоичков до Уагадугу е планирано за средата на март, като той ще бъде начело на делегация. Програмата на посещението предвижда и благотворителен мач.

"Много съм щастлив, за мен е много важно да работим заедно, да печелим всеки ден. Този отбор е обречен да печели, капитан е Кристалина Георгиева", заяви бившият треньор на националния отбор.
"Много съм щастлив да бъда тук с еврокомисар номер едно, когато влязох в ЕК, установих, че тя е на осмия етаж, а това е моят номер. Приех поканата още щом ми бе предложена на инцидентна среща на летището в София, не съм се колебал и миг да кажа "да", допълни той.
Двамата с Кристалина Георгиева отбелязаха, че когато тя е била спортист, също е играла с номер 8.

"Председателят на ЕК приветства горещо приноса на хора с постижения от висотата на тези на Христо Стоичков. Така е и с хуманитарната помощ - никой сам не може да промени света, но заедно можем да го постигнем", отбеляза тя и добави, че Барозу очаква посланиците на добра воля да вдъхнат надежда на места, където има най-голяма нужда от това.

Самият Жозе Барозу изтъкна, че футболът е екипна игра.

Инициативата "Професионалният футбол срещу глада" е подкрепена чрез хуманитарния отдел на Европейската комисия и цели да повиши загрижеността и информираността на европейците с малко средства и голям ефект. Кампанията се организира съвместно с организацията на ООН по прехраната и Асоциацията на европейските професионални футболни лиги.