Германската полиция е разтурила снощи парти в бар в град Хьохст, провинция Хесен, протичало в нарушение на строгите правила на локдауна, предаде ДПА.

Служители на реда забелязали хора да влизат и излизат от задната врата на бара. При направената проверка станало ясно, че вътре има група от 24 празнуващи. Никой от тях не носел маска, не се спазвала и изискваната физическа дистанция. Никой от присъстващите не се легитимирал като собственик на бара и полицаите го затворили.

Очаква се на нарушителите да бъдат наложени глоби.

От 16 декември в Германия е в сила строга карантина - затворени са почти всички магазини освен тези за хранителни стоки.

Във вторник федералният канцлер Ангела Меркел и премиерите на 16-те германски провинции ще обсъдят удължаване на локдауна, който изтича в края на месеца. Срещата, първоначално предвидена за 25 януари, бе изтеглена напред с близо една седмица. 

Институтът "Роберт Кох" съобщи вчера, че броят на ваксинираните в Германия, която има население от около 83 милиона души, доближава 1,05 милиона. Първи бяха имунизирани обитателите на домовете за възрастни и медиците.