"Омръзна ми. След 62 години в служба на обществото вече съм уморен. Искам да си тръгна," заяви Мубарак в интервю за американската телевизия Ей Би Си, взето от изветната журналистка Кристиан Аманпур, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ако подам оставка днес, ще настъпи хаос. Аз не се вълнувам от това какво говорят хората за мен. Загрижен съм за своята страна. Няма да бягам и ще умра на тази земя", заявил египетският президент.

Мубарак, който се намира в строго охранявания си президентски дворец в Кайро, заяви, че е обезпокоен от кървавите сблъсъци между про и антиправителствени демонстранти, станали миналата нощ, и подчерта, че неговото правителство не носи вина за това. Според него зад случаите на насилие стои организацията "Мюсюлманско братство".

Той описа американския президент Барак Обама като "много добър човек", но се поколеба да отговори дали е останал с чувството, че САЩ са го предали. В отговор на въпрос, свързан с призива на САЩ за предаване на властта във възможно най-кратък срок, Мубарак заяви, че казал на Обама: "Вие не разбирате египетската култура, не разбирате какво ще се случи, ако се оттегля", посочва Франс прес.

Той каза още, че е "изпитал облекчение", след като обяви в реч преди два дни, че няма да се кандидатира за нов президентски мандат през септмври и че всъщност отдавна бил взел това решение. Хосни Мубарак добави, че никога не е имал намерение да бъде наследен на президентския пост от сина си Гамал, който е присъствaл на интервюто.