12-годишно момче от Италия се превърна в герой, след като запази невероятно хладнокръвие при среща с голяма кафява мечка в гората.

Детето било на разходка сред природата в района на Спорминоре, Трентино, Италия, когато пресякло територията на дивото животно.

Младият Алесандро бил на излет с майка си и приятеля й, който записва срещата между мечката и момчето.

Детето събира борови връхчета, докато внезапно на два метра от него от храстите изниква голямата кафява мечка. В това време мъжът прави видео и съветва момчето да остане спокойно и внимателно да отиде към него.

Детето пристъпва надолу по склона и следи поведението на мечката, която на няколко пъти се изправя на задните си лапи. В крайна сметка дивото животно се отказва да следва хората.

За часове заснетото видео обиколи социалните мрежи и превърна малкия Алесандро в медийна звезда. В първото си интервю момчето обясни, че не се е уплашило, защото е знаело точно какво да прави, обяснява БНТ. 

"Преди месец гледах видео за това как трябва да се държим, когато срещнем мечка", казва детето.

 Оказва се, че Алесандро е гледал и е изпълнил инструкциите от най-полезното образователно видео, на което е могъл да попадне. Краят на близката среща с мечка също стана медийно достояние. Последните заснети кадри показват как животното се отдалечава към по-високите и труднодостъпни склонове.