Според германската полиция мъжът е нападнал още една жена и две момичета, за да ги ограби.

20-годишната литовка Габриеле З. е била студентка по програма за обмен в Германия. През нощта на 4 октомври тя е била нападната, изнасилена и удушена със собствения й шал. Тялото е открито под мост.

След продължило две седмици разследване, на 19 октомври в град Грюнщад е задържан българинът Емил С. ДНК-проба е доказала, че той е извършителят на кървавото престъпление.
40-годишният мъж е пристигнал в Германия през април. Той е семеен, с две деца и според германските власти е лежал в затвора в България. У българина са открити телефонът на Габриеле и флаш-памет с нейни документи.

Според разследващите Емил С. е отговорен за още две нападения над жени.

На 10 август т.г. той нападнал, пребил и ограбил 48-годишна жена в град Шпайер в югозападната част на Германия. Жертвата била с тежки наранявания.

Три дни преди да бъде задържан, Емил нападнал и две момичета в Грюнщад. Те са били на 13 и 17 години. По-голямото обаче е успяло да се защити с остър предмет. Германските власти не дават повече информация.

В началото на октомври т.г. съдът в германския град Дортмунд осъди на доживотен затвор без право на помилване 31-годишната българка Милка Дочева, която бе обвинена в убийството на трите деца на своя приятел през август 2012 г. Според германските магистрати тройното убийство е извършено от омраза и егоизъм, тъй като Дочева е считала децата за пречка да изгради собствено семейство с баща им.