Телата на трите деца - 12-годишно момиче и две момчета на 4 и 10 години, бяха открити при пожар в апартамент в Дортмунд. Аутопсията след пожара обаче показа, че децата не са загинали в пламъците, а са били убити преди това.

За жестокото тройно убийство бе арестувана Милка Дочева, която живеела на семейни начала с бащата на децата Мухарем Тюфекчи. Българката е израснала в Пловдив. Завършва с отличен успех елитната хуманитарна гимназия. В Пловдивския университет следва биология и физика. През 2006 година е приета в медицинския колеж в Бохум и от тогава живее, учи и работи в Германия.

Според магистратите в Дортмунд тя е планирала престъплението хладнокръвно, като е смесила успокоителни с храната на децата, а след това ги е намушкала многократно с нож.

"Премерено и с голяма сила Дочева е намушкала децата близо 50 пъти. След това е запалила чаршафите и е избягала", пише в обвинението.

Съдът обяви, че има многобройни доказателства за вината на българката, сред които и ДНК от децата, открити по тялото й.

"От друга страна, не открихме никакви следи от евентуален друг извършител", каза председателят на съдебния състав съдия Волфганг Майер.

По думите му тройното убийство е извършено от омраза и егоизъм, тъй като Дочева е считала децата за пречка да изгради собствено семейство с баща им.

Съдия Волфганг Майер постанови доживотна присъда без право на помилване поради особената тежест на престъплението, като при произнасянето й присъстващите в съдебната зала избухнаха в аплодисменти.

Българи осъдени във Франция

Съдът във френския град Дижон осъди 8 българи за източване на дебитни карти, предаде Франс 3, цитирана от "Фокус". Присъдите варират между 18 месеца и 8 години затвор.

Шестима от обвиняемите са присъствали на делото, в рамките на което са обвинени за измама в организирана група, фалшифициране на разплащателни средства и пране на пари с утежняващи вината обстоятелства. Останалите двама все още са издирвани от властите.

Смята се, че българите са копирали банкови данни чрез скиминг устройства и са източили близо 1,2 милиона евро от банкови сметки с фалшиви дебитни карти.