Електропроводите, които захранват много линии в Шльонск, се скъсаха под тежестта на натрупалия сняг, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Влаковете в района на Варшава и Гданск се движат с големи закъснения, блокираните пътници чакаха с часове в студените вагони. През уикенда в Полша паднаха необичайно големи количества сняг - близо 30 см.

Много пътища в северните и централните части на Португалия са блокирани от снеговете и поледиците. В региона на Гуарда бяха евакуирани 44 пътници от три автобуса, които заседнаха в снега.

Във Франция потреблението на топлоенергия достигна рекордни нива. Търсенето на газ миналата седмица отбеляза рекорд, а в близките дни се очаква потреблението на електроенергия също да достигне исторически максимум

Арктическите студове и снеговалежите нанесоха сериозен удар на френската икономика, която пострада значително от хаоса в транспортната мрежа. Тежките зимни условия по пътищата затрудниха транспортирането на промишлени стоки. Автомобилните заводи в Мюлуз и Сошо бяха принудени да спрат работа, заради отменени доставки. Производствените загуби възлизат на 2 000 автомобила. Парализирани бяха и много строителни обекти. Загуби понесе и селскостопанския сектор. В Бретан млекопроизводителите не успяха да доставят продукцията си на прекупвачите и бяха принудени на изхвърлят десетки литри мляко. Търговският сектор също пострада - въпреки сезона на разпродажбите, французите рядко посещават търговските центрове.

Във Великобритания хиляди училища отвориха врати днес, само за да дадат възможност на учениците да се явят на задължителните изпити.
Сняг отново ще завали в Уелс, Йоркшир, източните части на Мидландс и Англия. Очаква се снежната покривка в някои части на Уелс и югоизточна Англия да достигне 20 см. Нарушено е движението на влаковете в цялата страна. "Евростар" осигурява движение по ограничен брой линии.

Всички основни летища във Великобритания бяха отворени, а броят на отменените полети намаля в сравнение с миналата седмица. Започва да се нормализира и трафикът на летището във Франкфурт, Германия. През  уикенда са били изринати 414 тона сняг от пистите.