Емануел Адебайор и компания се намират в Ангола, където трябва да се проведе турнира за Купата на Африканските нации. Френската телевизия "Infosport" съобщава, че няколко футболни национали на Того са ранени, като някои от тях доста сериозно.

Убит е шофьора на клубния автобус на Того. Телевизията добавя, че е било стреляно по автобуса, докато той пътувал през региона Кабинда, близо до границата с Конго. Един от играчите Томас Досеви заяви за "Infosport": "Двама играчи са с наранявания". От AFP са се свързали с организаторите на турнира за Купата на Африканските нации, но оттам са заявили, че клубният автобус на Того просто е спукал гума и не знаят за такъв инцидент.

Досеви, който играе за френския Нант, допълни: "Ние не искаме да играем на Купата на Африкански нации. Нашите мисли са с нашите играчи, контузените". Играчът обяви, че вратарят на френския аматьорски тим GSI Понтиви Коджови Обилале и защитника на румънския Васлуй Серж Акакпо са сред простреляните. Досеви добави: "Ние тъкмо бяхме преминали границата (между Конго и Кабинда, където Того ще играе мачовете си). Бяхме затрупани с формалности по границата и бяхме наобиколено от полиция. Всичко си беше наред. Тогава започна една масирана стрелба. Всеки един от нас легна под седалките и полицията отговори на огъня. Нещата изглеждаха така сякаш избухва война. Шокиращо е! Когато слязохме от автобуса, започнахме да се питаме какво става". Того трябваше да започнат своята кампания в турнира този понеделник срещу националния тим на Гана.