От днес до 14 май включително в столичната болница "Св. Иван Рилски" се открива "зелен коридор" за ваксиниране срещу COVID-19, съобщиха от лечебното заведение. Ваксината, която ще бъде поставяна на желаещите, е от производителя "Модерна".

Ваксинацията ще се извършва в кабинет 72, ет. 1, в основната сграда на болницата, от 8.30 до 16.00 ч.

Предварително записване не е необходимо.

Осем поликлиники в София също отварят зелени коридори за ваксини срещу COVID-19.

 

 

От понеделник (17 май) в осем диагностично-консултативни центрове (бившите поликлиники, но наименованието все още е много разпространено - бел. авт.) в София ще бъдат отворени т.нар. зелени коридори, когато има свободен достъп до ваксини срещу COVID-19 за всеки желаещ, съобщиха от Столичната община.

Не е посочено ваксините на кои производители ще са на разположение, но съдейки по актуалните доставки, по всяка вероятност ще има избор между и РНК ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех", както и векторната ваксина на "Астра Зенека".

Зелените коридори в общинските диагностично-консултативни центрове (ДКЦ) имат различно работно време. За да не се разкарват излишно желаещите за ваксинация, следва да проверят какво е то.

Осемте места със зелени коридори от понеделник са: ДКЦ VIII и ДКЦ XХIV в кв. "Надежда", ДКЦ XI на ул. "Цар Симеон", ДКЦ XII в кв. "Люлин", ДКЦ XIII на ул. "Димитър Хаджикоцев", ДКЦ XVII на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ДКЦ XVIII на ул. "Емануил Васкидович" и ДКЦ XX на бул. "Ген. Ст. Тошев".