Станалите известни като "перки на акули" ограничители на столичната улица "Граф Игнатиев" ще бъдат заменени с чугунени колчета. Това реши окончателно експертната комисия, свикана при главния архитект на столицата.

Снимка: Bulphoto

До промяната на ограничителите се стигна, след като няколко души пострадаха от поставените каменни блокчета с триъгълна форма, които отделят трамвайните релси.

Миналата седмица изборът се сведе до вече избраните чугунени колчета и съвсем ниските и незабележими габърчета.

Главният архитект Здравко Здравков на инспекция на "Граф Игнатиев"

Снимка: Bulphoto

Габърчетата обаче отпаднаха, защото не обезопасяват достатъчно добре, а ако има сняг, въобще няма да се виждат, обясни главният архитект Здравко Здравков, цитиран от БНТ.

Снимка: Bulphoto

Днес на пресечката на ул. "Граф Игнатиев" и "Шишман" дойдоха десетки общинари, журналисти, представители на елтротранспорта, фотографи и граждани, за да видят и обсъдят на място кой разделител е по-подходящ. Всички бяха взели темата с разделителите присърце и дискусиите колчета или габърчета продължиха дълго. Още преди да се вземе окончателното решение за чугунените боларди с височина 60 см, главният архитект намекна, че това е изборът.

"В началото всички гравитираха към монтажа на тези габъри, но виждате , че те в градска среда сложени голяма част от тях не се виждат", каза арх. Здравков.

Дончо Барбалов инспектира ремонта на "Граф Игнатиев"

Снимка: Bulphoto

Темата за качеството на ремонта отново не бе подмината, като заради дъжда - сега акцентът бяха локвите.

"Ремонтът на "Граф Игнатиев" в този вид с локвите няма да бъде приет от Столична община", категоричен бе заместник-кметът Дончо Барбалов, който се разходил по улицата около "Св. Седмочисленици".

"Разговарях с надзора на обекта, препоръчах също да обходи улицата, да състави констатации от гледна точка наличието на локви, защото сутринта имаше", коментира още Барбалов.

Неговата препоръка е да се вземат мерки, тъй като обектът още не е предаден в завършен вариант.

Барбалов очаква строителят да изпълни всичко, което му е заложено по договор.