За втори ден имаме спад на заразените с коронавирус в София. Броят им е под 1000. Мерките започват да показват положителни резултати. Надяваме се чрез 1011 ДКЦ-та да намалим натиска към болниците. Това заяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов в "Денят започва" на БНТ.

Вчера има 195 прегледани в COVID кабинетите. Очакваме да има хора, но с помощта на медициниския персонал от ДКЦ-та да намалим натиска към болниците, каза още Барбалов.

"Нашата цел е да създадем отделни кабинети, където пациентите да бъдат диагностицирани. 120 пациенти ежедневно се лекуват в общинските болници в София. Всички болници са се вклчюили в лечение на болни от COVID-19", отчете още зам.-кметът на София.

От днес в София учениците от 5 и 6 клас също преминват на дистанционно обучение. Целта на мерките в столицата е да не са крайни, а прагматични, уточни зам.-кмета Дончо Барбалов.

Вчера Общинският съвет даде възможност на родителите по своя преценка родителите да не пращат децата си в детските заведения, каза още Барбалов.