Възглавницата е елемент от зимния град, който ще се открие в сряда, обясни Иво Кръстев от "БВГ синема", които стопанисват езерото, съобщава в. "Стандарт".
София е първата европейска столица, която ще има парк за зимни спортове в центъра на града, допълни Кръстев. Освен шанцата за ски и сноуборд в пространството на езерото ще бъдат монтирани още две рампи с изкуствен сняг.
Кристално бял лед ще има пък на пързалката за кънки. Той се изработвал по специална технология, като за целта от фирмата купили нова машина. Цената за каране на кънки си остава 3 лева, като миналата година. През тази зима обаче ще има два гардероба, на единия от които хората ще могат да си оставят дрехите, обясниха от компанията.
Най-запалените по белите спортове ще могат да си купят и дневна карта за 7 лева.
30 км светещи гирлянди ще светнат в сряда на "Ариана", разказа Кръстев. Около пързалката ще се изгради коледно селце с павилиони, в които ще се предлагат топли напитки и различни вкуснотии. Там ще се продават и всякакви елхови украшения и аксесоари. Ледени пързалки ще се изградят също пред Народния театър и в района на НДК.