От Интернет-страницата на Агенцията за обществени поръчки се разбира, че не Столична община, а Държавната агенция за младежта и спорта е обявила поръчка за изработване на устройствена концепция и идеен инвестиционен проект за изграждане на многофункционална спортна зала в София, предаде БГНЕС.
Най-интересното е, че Държавната агенция е определила награда от 100 000 лв. за най-добрите проекти. В обявата е записано, че Възложителят е определил награден фонд от 100 000 лева, който ще бъде изплатен съобразно класирането на конкурсните проекти от журито. Възложителят предлага следните награди: на участникът, чийто конкурсен проект е класиран на първо място – парична награда в размер на 40 000 лева; на участникът, чийто конкурсен проект е класиран на второ място – парична награда в размер на 25 000 лева; на участникът, чийто конкурсен проект е класиран на трето място – парична награда в размер на 15 000 лева; поощрения на до двама участника - общо в размер до 20 000 лева.
Фирмата, която ще спечели поръчката, трябва да осигури изработване и придобиване на Устройствена концепция за обосноваване и представяне на оригинална идея за обемно-пространствено решение на многофункционална спортна зала с капацитет за минимум 9 000 зрители върху посочения в конкурсната програма терен, съдържаща авангардни съвременни функционални и устройствени решения; изработване на идеен инвестиционен проект в съответствие с българското законодателство, с който ще се определят отделните части и обекти на спортния комплекс и тяхното конкретно предназначение и режим. Интересни са изискванията към бъдещия изпълнител на поръчката.
Участникът трябва да има сключени и изпълнени един или повече договори за проектиране на спортни съоръжения за някои от следните видове спорт: баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, борба, бокс, художествена или спортна гимнастика.
Участникът трябва да има сключени и изпълнени договори за проектиране на обществени сгради, които са общо с разгъната застроена площ най-малко 200 000 квадратни метра, сред които задължително да има спортни съоръжения общо с площ най-малко 50 000 квадратни метра.
Оферти се приемат до 19 декември в Агенцията за обществени поръчки.