Предстоят ремонти и експертни проверки както в топлоизточниците – ТЕЦ „София Изток” и ТЕЦ „София”, така и по топлопреносната мрежа.

Също така в столицата през летните месеци предстои да бъдат рехабилитирани 21 км. тръби, като графиците за обектите ще бъдат публикувани допълнително след приключване на задължителните съгласувателни процедури, съобщиха от "Топлофикация София".

"Тежката авария в топлорайон „София Изток” през месец февруари ни накара да фокусираме вниманието си към цялостен преглед на топлопреносната мрежа в столицата и да планираме извършването на строително-монтажни и рехабилитационни дейности", отбелязват от дружеството.

В периода от 3 до 14 май и от 1 до 11 август ще бъде спряна работата на ТЕЦ „София Изток”. В този период без топла вода ще останат клиентите от кварталите:

ж.к.”Дружба“ 1 и 2;
Промишлен район „гара Искър”;
ж.к. „Младост“ 1, 1А, 2, 3, 4,;
ж.к. „Дървеница”;
кв.”Мусагеница”;
кв. „Витоша”;
ж.к. „Студентски град”;
ж.к. „Изток”;
ж.к. „Дианабад”;
ж.к. „Лозенец”;
ж.к.”Гео Милев”;
кв. „Яворов” /висока част/
ж.к. „Подуене център”
кв. „Редута”;
ж.к. „Слатина”;
Академия МВР, ВТУ „Т. Каблешков”;
м. „Къро”;
кв. „Полигона”;
НРТЦ, ЗИТ, БАН- ХМС;
кв. „Цариградски комплекс”; резиденции;

ТЕЦ „София” ще спре работа в периода от 7 - 16 юни и без топла вода ще останат клиентите в централна градска част в района на ул. „История Славянобългарска”, бул. „Данаил Николаев”, ул. „Проф. Милко Бичев”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Фритьоф Нансен”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Прага”, бул. „Пенчо Славейков”, бул. „Ген. Тотлебен”, ул. „Йоаким Кърчовски”, ул. „Дамян Груев”, района на „Руски паметник”, Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. „Опълченска”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, района на Сточна гара, ж.к „Банишора”, ж.к „Света Троица” и ж.к „Фондови жилища”.

В рамките на това спиране, с оглед повишаване сигурността на топлопреносната мрежа, ще бъдат извършени ремонти на тръбопроводи и подмяна на секционираща арматура на три обекта – под Централна гара, на ул. „Димитър Петков” и ул. „ Пиротска”, на бул. „Сливница” при ул. „Странджа” и ул. „Беласица”.

Информацията за сроковете на спиране на топлата вода и засегнатите квартали е публикувана в сайта на дружеството – www.toplo.bg и във Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg.

Повече подробности клиентите могат да получат на информационния телефон в Кол центъра на компанията – 0 700 11 111.

За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения.