Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по култура Вежди Рашидов поздрави от трибуната на парламента МВР за премахването на блокадите в София. Своето изявление той направи, след като министърът на вътрешните работи Христо Терзийски даде отчет какви са щетите след снощния протест в столицата.

"Сметката за протеста - разходите за охрана, за медицинска помощ, чистенето, изваждането на павета, трябва да бъде изпратена на организаторите на демонстрациите, а Безотговорното трио да бъде дадено на съд", каза Рашидов.

"От опит зная, че най-лесно е да плюеш и да рушиш. С какво могат да се похвалят от Отровното трио - станаха известни само с отрицание и плюене", добави депутатът.

Той поиска още президентът да се извини, тъй като "неговата гениална реплика - "Мутри вън" му създала измамно самолюбие, но ясно показала снощи къде са мутрите, които посягат върху българската държавност и полицаи".

След изказването на Рашидов депутатите от БСП Иван Иванов и Георги Свиленски поискаха сметката обаче да бъде дадена на премиера Бойко Борисов, затова, че има 56 дни протести и сее разделение между българите.

От своя страна Вежди Рашидов отговори, че като "ползва думата народ е искал да види онзи народ, който се нарича "лидери" и работят за нашето здраве, учители, инженери, земеделци, учени". По думите на депутата на тези протести "няма един сериозен творец", както и не присъства частта от народа, която работи по 24 ч на ден.

"Водачите са деца на номенклатурата и ЦК на БКП", каза още Рашидов.

Той попита риторично: "Борисов ли вадеше паветата и хвърляше пейките - всичко е изцапано?" и наблегна, че неговата съпруга работи в "Пирогов" и лекува полицаите по 24 часа.

Депутатът от левицата Манол Генов обаче отвърна: "Някой доведе тези хора на площада и не Радев се среща с футболни босове и раздава пари за стадиони".