За нея уверението, че Пеевски е готов да приеме обратна процедура и да бъде заменен от поста председател на ДАНС все още не означава, че това е факт.

"Аз нямам информация г-н Пеевски да е подал оставка. Това, което се случи в петъчния ден в Народното събрание е - господин Пеевски бе назначен, въпреки че по закон трябваше да има избор, но за да се проведе избор, трябва да се спазват определени правила", заяви Цачева пред БНТ.

Изборът на Пеевски предизвика "спонтанния вик на българските граждани", посочи Цачева. По нейно мнение, процедурата в Народното събрание, им е дошла в повече.

Според нея депутатите от Коалиция за България са гласували за Пеевски с видимо несъгласие, единствено заради партийната дисциплина.

Бившият председател на Народното събрание определи обвиненията на "Атака" за конспирация за несериозни.

Групата на Сидеров твърди, че с нейния глас в парламента е бил осигурен кворум за избирането на Пеевски.

Цачева обаче посочи, че петъчните дни на парламентарен контрол в Народното събрание са дните на опозицията, когато ПГ на ГЕРБ може да задава въпроси, да участва активно в дискусиите и да осигурява контрола.

Тя увери, че в петъчните дни на парламентарен контрол ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала. Другата причина е, че никой не би могъл да предвиди, че председателят на Народното събрание ще внесе извънредна точка в дневния ред и че ще се стигне до подобно гласуване.