"ИТН излиза от преговорите за правителство". Това заяви Слави Трифонов в извънредно изявление, излъчено по партийната телевизия "7/8". Повод за него стана изтеклият запис от срещата на ПГ на "Демократична България", примомня dariknews.

"Ние вече нямаме никакво място в тези безмислени и лицемерни преговори", обяви лидерът на ИТН.

"Днес Христо Иванов и парламентарната му група за пръв път говориха това, което наистина мислят. Говориха в ефир, в интернет, с включени микрофони. Без да знаят. И лицемерието им лъсна пред всички - видяхме истинското лице на задкулисието. Иванов каза следното за преговорите с ИТН: Това означава, че те вече не могат да кажат, че ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели. Той признава, че ДБ и ПП ни наричат мафия не защото е вярно, а защото те така изглеждат бели на наш фон.

Това е отвратително.

Христо Иванов и ПП имат наглостта друг да е председател на нашата парламентарна група и поставят условие ИТН да нямат министри. Защо изобщо има преговори, защо симулират разговори? За да изглеждаме ние мафия. Отвратително. Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. И ние чакаме да кажат предложението за правителство и премиер. Иванов казва какъв министерски пост трябва да заеме Кирил Петков - ами никакъв бе, Христо. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България и политиките, управленската ви програма. Ето ви лицемерието в най-чист вид", заяви Трифонов.

Той натърти, че Христо Иванов подчертава на срещата, че участието им в преговорите е само формално и "словесно еквилибриране". "Лъжем красиво, а?! БСП нямали право да правят кабинет като мандатоносители, защото бил технически мандата им. Всичко е измама уважаеми сънародници, важното е аз да съм мафия", обяви лидерът на ИТН.

"Аз изтривалка ли съм, аз ли съм мафия, защото така ви изнася, нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате, вие рушите", заяви още той.

Трифонов подчерта, че ИТН не се страхуват от избори. Там, по думите му, решават хората.