ВМРО и НФСБ анулират управленската коалиция - така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира решението на партньорите си от "Обединени патриоти" да го отстраняването от председателския пост на парламентарната им група.

Той заяви, че това е подготвяно от месеци. И отрече обвиненията, че не е събирал редовно групата и е бил пасивен като председател - именно с тези мотиви той беше отстранен.

"Аз, напротив, положих страшно много усилия да стиковам тази група. Аз лично направих най-много компромиси, за да съществува тази група. Винаги можеш да намериш предлог, когато искаш да направиш нещо разрушително", каза той пред Нова телевизия.

По думите му с отстраняването му Красимир Каракачанов и Валери Симеонов демонстрират "комплекса към родителя, който е създал нещо".

Всички тийнейджъри минават тази фаза, бунтуват се към родителя. Да пораснат!", препоръча им лидерът на "Атака".

"Аз го разглеждам като инфантилна фаза психологически, а политически - ще търся мнението на ГЕРБ и лидера Борисов. Ще питам премиера дали се отказва от неговия подпис под коалиционното споразумение. Тук са нашите три подписа. Той трябва да отговори на въпроса отказва ли се от подписа на "Атака". Не са въпроси до мен. Аз обяснявам действия на други хора. Аз не съм направил нещо, тях ги питайте дали това е краят", коментира Сидеров бъдещето на коалицията.