Председателят на партията "Атака" Волен Сидеров иска да се започне дискусия "за" или "против" забраната на абортите в България.

Според него въпросът е много важен и седи в дневния ред на много напреднали страни, но не и у нас.

Пред БНР Сидеров цитира статистика, според която на година в България се правят по 26 000 аборта.

Това били 26 000 убийства по думите му.

Сидеров е разтревожен за бъдещето на българския народ и неговото развитие.

"А сега всяко едно момиче срещу определена такса може да убие човешки живот. Нека се замислим колко сериозен е проблемът", подчерта той.

Първият атакист изтъкна проблема с демографската криза у нас и високата смъртност като много по-важни теми от някои други злободневни такива.

Той призова Българската православна църква също да се произнесе по-строго по въпроса с абортите.

"Война да имаше, нямаше да са толкова (убийствата от абортите - бел. ред.). Има нихилизъм към собствения живот, към демографското развитие на България", допълни Сидеров.

Лидерът на Атака призова и към подобряване на отношенията с Турция.

За добри отношения с Турция се обяви лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров, лансирайки идеята България да преориентира външна си политика от евроатлантизъм към сътрудничество и с доминирани от Русия инициативи.

"Дали да бъде мост между Евразия и Западна Европа, или до стои в евроатлантическия свят до неговия разпад и да падне зад борда. Едно евразийско бъдеще, в което да гледаме своя си интерес - Черноморския и Каспийския басейн, Балканските страни, включително едно подобряване на отношенията с една Турция, която вече не е същата".

По тези въпроси според Волен Сидеров партия "Атака" е на противоположни позиции с ВМРО и НФСБ - другите две сили от коалицията "Обединени патриоти".