Ще има нужда от компромиси, за да се състави правителство след изборите днес, смята лидерът на "Съюз на демократичните сили" (СДС) Румен Христов. Той упражни правото си на вот в Средно училище "Академик Емилиян Станев" в София, предаде БТА.

Въпросът е дали проевропейските евроатлантически сили ще намерят възможност да седнат на една маса. Надявам се да има правителство. От това има нужда България, добави Христов.

По думите му той е гласувал за управление, което да осигури една топла и спокойна зима. Управление, което да овладее цените, да гарантира доходите на българските граждани и да продължи с реформите, защото България има нужда от тях. Не на последно място е и ориентацията на страната. Според мен тя е категорично проевропейска. Ние сме силни по време на кризи и смятам, че това може да бъде изпълнено, каза лидерът на СДС.

Христов изрази надежда, че днес избирателната активност ще е по-висока от тази на изборите миналата година. Всеки определя бъдещето си със своя глас, добави председателят на СДС.