Това заяви пред Нова телевизия лидерът на партия “Атака” и председател на Комисията за контрол на ДАНС в парламента Волен Сидеров, относно добрите връзки на Алексей Петров с израелския посланник, предаде БГНЕС.

Атанас Атанасов шикалкави по темата с назначаването на Алексей Петров в службите. Атанасов се опитваше да изкара, че Алексей Петров не е негова кандидатура, а е било точно обратното, добави Сидеров. Той заяви, че няма ясен мотив за назначаването на Петров, просто е бил предложен.

Според лидера на “Атака” не е добре вдигането на ДДС, като припомни тезата на ГЕРБ, че ако това стане, ще бъде като крайна и временна мярка. Сидеров заяви още, че неговата партия е за съкращенията в администрацията. Изчислили сме, че ако се съкрати с 30% администрацията ще се спести ресурс от 2 – 3 млрд. лева, смята той. В страната има над 100 държавни агенции, което според Сидеров представлява многобройна армия от чиновници, от които повечето не знаят какво правят там, но имат топло работно място и осигуровки.

Що се отнася до президента Първанов и бъдещата му политическа дейност Волен Сидеров заяви, че е логично президентът да иска да има политическа кариера след изтичането на мандата му. Той допълни, че най-вероятно Първанов ще продължи политическата си дейност по-нататък върху руините на БСП.

Относно думите на премиера, че Цветан Цветанов ще е кандидат за президент, Сидеров заяви, че той е един от министрите с най-добър рейтинг. На въпрос какви са плановете на партията за бъдещето местни и президентски избори лидерът каза, че “Атака” е в състояние да издигне свои кандидат за президент, а на местните избори също ще играят самостоятелно.