Имам пълната подкрепа и доверие на Слави Трифонов, както и на председателя на парламентарната група на "Има такъв народ". Това каза в предаването "Говори сега" по БНТ Петър Илиев.

"Имаме история, имаме настояще и ще бъда с тях, докато мога да им бъда полезен, вярвам, че гледаме в една посока, не може да бъде изключен човек, който не е бил член на партията. Аз съм свързан с "Има такъв на народ" заради каузата и идеите", допълни Петър Илиев.

Според него голяма част от политическата класа е поставена в зависимости.

"Аз и семейството ми бяхме подложени на атаки, които преминаха границите, атаката не спира", добави Петър Илиев.

Относно обвинението в плагиатство Петър Илиев заяви: "Има си законов ред, има процедура, която тече, нека изчакаме резултатите, истината ще излезе, фактите ще бъдат установени".

Петър Илиев подчерта, че има усещане за липса на обективност и неутралност. "Има членове на политически партии в етичната комисия, отвод няма да искам, решението трябва да се вземе от Факултетния съвет. Нека приключи процедурата, без да има предпоставки на външни влияния. Аз разбрах от медиите, че има сигнали. Книгата е издадена 2015 година. Всичко с името ми е свързано с провокация", каза още Петър Илиев.

По думите му е необходима съдебна реформа, която включва пряк избор на главния прокурор.

"Очевидно преговорите на ИТН с "партиите на промяната" ще продължат", отбеляза Петър Илиев.

Относно евентуално предложение на пост в следващия парламент, Петър Илиев беше лаконичен: "Аз искам да бъда полезен, каква ще бъде формата, ще го реши политическа партия "Има такъв народ".