Ръководителите на работните групи от "БСП за България", участвали в преговори за правителство, се събраха на "Позитано" 20, за да обобщят и детайлизират постигнатото дотук. По време на дискусиите с другите партии беше постигнато съгласие по редица въпроси, но остават и такива, които са спорни. По тях предстоят допълнителни разговори и лидерска среща.

"Трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики. Едва след това да се определи структура и персонален състав на МС", заяви Корнелия Нинова.

"За нас на първо място е важно да бъдем социалният стълб в бъдещото управление и да защитим децата, и младите семейства, работещите, бедните и пенсионерите, малкия и среден бизнес", допълни тя. 

Вчера лидерът на БСП заяви, че първо трябва да бъде сформирано едно редовно правителство и работещ парламент, които да преведат България и хората през кризите. Второ да се започне истинското разграждане на досегашния модел на управление, защото в предишните два кратки парламента не са успели да свършат това. 

Чака ни поне седмица още работа по програмата и по уточняване на последни детайли, е посочила Нинова.

Относно съдебната реформа, тя е заявила, че партиите са стигнали до извода, че нямат мнозинство за промени в Конституцията и трябва да започнат с реформи в законодателството, където е възможно - с промени в Закона за съдебната власт, закриване на спецсъда и спецпрокуратурата и ограничаване на правомощията на главния прокурор.