На място отново са инициаторите на „висящото кафе", които раздават на протестиращите от топлата напитка, предаде Дарик радио.

Част от хората от палатковия лагер донесоха специална питка, замесена от квас (брашно, замесено с вода на гъста каша и оставено да ферментира - естествена мая - бел.ред), която е по-трайна и може да престои повече от месец. Питката е замесена от продукти, донесени от хора, подкрепящи протеста и е символ на постоянството, с което протестиращите продължават да искат оставката на кабинета.

По-рано тази сутрин група от около 10 колоездачи преминаха символично по жълтите павета и освиркаха управляващите. Освен палатките, тук има и купчина с детски играчки, както и различни плакати, сред които: „Стига експлоатация, време е за пряка демокрация!"

Снощи на 31-вия ден хиляди българи в 12 държави паралелно искаха "оставка" на кабинета. Част от тях аплодираха френското посолство заради позицията му за протестите. Певец поиска оставката на управляващите от висок комин, а полиция спря блокада на път край Пловдив.

Протестиращите в Пловдив пък подготвят колективен иск срещу действията на полицията спрямо тях през последните няколко дни, съобщи БНТ. Според хората, полицаите ги снимат без разрешение и по този начин нарушават грантираните им по Конституция граждански права и свободи.