"В 47-ото Народно събрание еднакво можем да говорим с всички парламентарно представени партии и коалиции. ", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ като първи коментар след вота. Той обобщи, че това е най-ниската избирателна активност от 30 години насам и отчете, че ДПС вдига резултата си спрямо последните два парламентарни вота.

"Като отностиелен дял сме малко по-добре и от юли, и от април", каза лидерът на ДПС и цитира процентите - 10,5 на сто през пролетта, 10,7% през юли и около 11 на сто сега. процента

"Нека да видим окончателните резултати и тогава ще говорим", отговори Карадайъ на въпрос какво ще бъде поведението на движението за втория тур на вота за президент идната седмица.

"Едно е факт, че тези избори отчитат най-ниската избирателна активност от демократичните промени насам. Анализът на какво се дължи това, тепърва предстои да бъде направен", заяви лидерът на ДПС.

"Първо бихме искали да благодарим на всички български граждани, които упражниха правото си на глас. Да благодарим на всички български граждани, които подкрепиха нашата президентска двойка и тези, които подкрепиха листите на ДПС. Специално бих искал да благодаря на всичките партийни структури, на целия партиен апарат, на нашите симпатизанти, които устояха на всякакви репресии на тези избори. Доколкото за изборите, едно е факт, че тези избори отчитат най-ниската избирателна активност", заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС посочи и какво очаква партията му от "Възраждане".

"На първо време ние очакваме всички да спазват Конституцията и законите на страната. На първо време това очакваме. След това тези, които имат намерение да предлагат правителство, естествено възстановяването на държавността и възстановяването на демокрацията за нас са неоспорими основи", допълни още той.