Боксьорът Кубрат Пулев потвърди, че учредява нова партия с името "Велика България" два дни преди предсрочните парламентарни избори. Това обяви самият той, след като заедно с ученици засади дръвчета.

Новата политическа формация няма да участва в предсрочните парламентарни избори. Кубрат Пулев обаче е готов да се включи в предстоящия президентски вот, предаде БНТ. Преди дни боксьорът обяви амбиции за поста на държавен глава, като в  ефира на bTV заяви, че може да се кандидатира за президент.

Ако влезе в политиката, той увери, че ще работи по коренно различен начин за България. Той мотивира решението си така:

"Ако България наистина има нужда от подобен тип човек, който е независим, който никой не го ръководи, не е проект на никого, защо не. Виждате, че всички тези и дори нови партии и коалиции, които се случват, те са проекти на задкулисие и са проекти на хора, които дърпат конците отзад. Така че аз съм човек, който не е проект на абсолютно никой, аз съм човек от народа, който може да отиде на такова ниво, че да помага за държавата."

По думите му целите на "Велика България" е България.

"Името не е прекалено, не може да се правят партии с "Мутри вън" и "Няма такъв народ", допълни Пулев.

Партията му щяла да се отличи с много, не иска да е псевдопатриот. "Все още не съм заменил боксовия ринг за политиката, но може би някой ден, някога", каза още Пулев.

По информация на "24 часа" учредителното събрание на новата партия на Пулев е насрочено за 9 юли в столичния хотел "Маринела". Още на 2 май е била приета учредителната покана за новата партия. По това време боксьорът бе канен за кандидат депутат в листите на КОД от бившия здравен министър Петър Москов.